تحقیق درباره مشکلات جوانان جامعه و راهکارهای حل آن

  • تحقیق درباره مشکلات جوانان جامعه و راهکارهای حل آن

    دسته بندي : عمومی » گوناگون

    فهرست مطالب
    مقدّمه
    دوران جوانی
    جوانی، بهار عمر
    جوان در آینده
    جوان در کلام بزرگان
    جوان در قرآن
    جوانی فصل خودسازی
    مشکلات جوانان از دید رهبر کبیر (مدّ ظله)
    شناخت نیاز جوانان و رفع آن
    مشکلات جوانان در جامعه کنونى
    مشکل اصلی جامعه چیست ؟
    ارتباط با خدا
    مشکلات اقتصادى
    بیکاری
    ازدواج
    مهاجرت و بزهکاری
    اعتیاد به مواد مخدر
    پرخاشگرى و خشونت
    واگذاری مسئولیتها به جوانان
    راه حل مشکلات
    1) شناخت شخصیت نوجوان
    2) ایفای نقش راهنمایی به جای دستوری
    3) آموزش
    4) برقراری رابطه دوستانه و عاقلانه والدین
    5) اعتماد سازی
    6) ارتباط کلامی مقدمه ارتباط عاطفی
    7) تاکید بر محبّت و پرهیز از خشونت
    8) الگوهای رفتاری والدین
    9) پرهیز از مناقشات خانوادگی
    10) گوش دادن
    11) تکیّه بر نقاط قوت
    12) انتظار به اندازه
    13) اجازه خطا کردن
    14) م با جوان
    15) احترام گذاشتن
    نتیجه سخن
    منابع و مآخذ

    مقدّمه
    منّت خدای را، عزَّ وَ جَلّ، که طاعتش موجب قربت است و به شکر اندرش مزید نعمت. هر نفسی که فرو میرود، ممّد حیات است و چون بر میآید مفرّح ذات. پس در هر نفسی دو نعمت موجود است و بر هر نعمتی شکری واجب.
    از دست و زبان که برآید؟ کز عهده شکرش بدر آید؟
    بهترین راه مطرح کردن مشکل و گفتگو درباره آن با خانواده است. در میان تمداران و روشنفکران و مدیران ایرانی، بسیاری از مفاهیم و مباحث بی‌رحمانه مورد استفاده قرار گرفته شده است، که مهمترین آن جوانی و مشکلات آن است.
    جوان و جوانی و مسائل و مشکلات آن در طول سه دهه گذشته در ایران به صور گوناگون مطرح شده است. در بیشتر مواقع این موضوع مورد سوء‌استفاده قرار گرفته است. اغلب با این عبارت روبه‌رو هستیم که «مسائل و مشکلات جوانان متفاوت از مسائل و مشکلات دیگران است و باید به طور ویژه مورد توجه و بررسی قرار گیرد.» با وجود تاکید بسیار زیاد بر جوانان و مهم دانستن آنان، کمتر دیده شده است تا تلاش و کوششی در فهم دقیق‌تر جوانی در ایران صورت گیرد.
    هدف از این نوشتار آشنایی با مشکلات جوانان و نوجوانان در خانواده و جامعه است. در جامعه هزاران افراد با ذهنیّتهای مختلفی وجود دارند. به این علّت جوان در جامعه مشکلاتی دارد. در خانواده نیز به علّت وجود ذهنّتها و تصمیم گیریهای حدوداً مشابه نیز مشکلاتی وجود دارد. در ادامه به برخی از این مشکلات اشاره میکنیم.
    دوران جوانی
    دوران نوجوانی و جوانی بهترین دوران سازندگی و خودسازی است زیرا در این سنین شخصیت انسان هنوز شکل ثابتی نگرفته و صفات زشت در زمینه روحی آنان رسوخ کامل پیدا نکرده است، پس میتوان با تلاش کمتر ریشه هرزه گیاهان اخلاقی را از کشتزار دل برکند و صفحه دل را از پلیدی پاک کرد.
    دوران جوانى از حساسترین و پرمخاطرهترین دوران زندگى است. جوان با همه تواناییها، به خاطر حسّاسیّت مقطع سنّى، مشکلات، کمبودها و واقعیّات انکارناپذیر دارد. عدم درک جوان و بى‏توجّهى به واقعیّات طبیعى‏اش چه بسا، به جاى تربیّت، سبب گمراهى‏جوان مى‏شود. بدین جهت، باید متولّیان امر تربیت، در برخورد با جوان بیشتر دقّت نمایند.
    دوران جوانی، زمان گشوده شدن افقهای جدید، ایده آلها و آرمانهای متنوع است. مقارن با این ویژگیها، مشکلات و دشواریهای نوین نیز از راه می رسد. جوانان، کانون شور و هیجان و سرمایه آینده یک ملّتاند که در برنامهریزی‌ها و ت‌های فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی به توجه ویژه‌ای نیاز دارند. با نیم نگاهی به شرایط زیستی ـ غریزی، ذهنی، روانی، عاطفی، اخلاقی و دگرگونی‌های دوران جوانی، به ضرورت در پیش گرفتن شیوه صحیح برخورد با جوانان به خوبی پی میبریم.
    دوره جوانی به دلیل ویژگیهایی که دارد به عنوان یکی از دورانهای مهم زندگی فرد به شمار می‌رود. شرایط و موقعیتهایی که فرد در این دوران تجدید می‌کند نقش مهمی‌در مراحل بعدی زندگی او خواهد داشت. این مرحله سنی مورد توجه صاحب نظران و روانشناسان و متخصصان اجتماعی است. پیامبر اکرم(ص) توصیه فرموده‏اند: «بر شما باد به جوانان که قلب آنان رقیق‏تر و آمده پذیرش خیر است. وقتى خداوند مرا براى انذار و بشارت مردم مبعوث کرد سالخورده‏ها با من مخالفت کردند اما جوانان با من پیمان بستند.» (محجه البیضاء، جلد 3)
    این روایت، به ارزش و منزلت کودک و نوجوان در نظام الهی اشاره دارد و پدر و مادر را شکل دهنده رفتارهای اجتماعی و فردی آنان می داند. شخصیت مطلوب، شخصیتی متعادل و متعالی و هماهنگ با تمام ابعاد وجودی نوجوان است.
    پدر و مادر برای تربیت و رشد شخصیت فرزندان، باید عدالت را در میان فرزندان رعایت نمایند؛ حتی در کوچک ترین امر تربیتی، مثل بوسیدن فرزندان، باید ظرافت خاص وجود داشته باشد تا به رشد شخصیت آنان لطمه ای وارد نشود.
    استفاده از دوران جوانی و سعی و کوشش در راه بهره برداری از آن، شرط اساسی کامیابی و موفقیت آدمی است. دوران جوانی یکی از پر ارجترین فرصتهای ثمر بخش در طول زندگانی بشر است. (جوان از نظر عقل و احساسات، جلد 1، ص69)
    شاعر در این مورد چه زیبا گفته است:
    جوانا بدان قدر ورز جوانی مده عمر از کفت رایگانی

    جوانی، بهار عمر
    نوجوانی و جوانی بهار عمر و هنگام شکوفایی آن، و آغاز فراز و نشیبهای روحی و جسمی و رسیدن به رشد است. در این دوره کم کم شخصیّت انسان شکل میگیرد و پرسشهای فکری و فرهنگی بسیاری در ذهن جوان پیدا می شود. (روانشناسی نوجوانی، بلر و جونز، ترجمه رضا شاپوریان، ص 93) روزهای جوانی لبریز از زیبایی، نشاط، احساسات، لذّتهای متنوع، تفریح، و آراستگی است. از سوی دیگر، خداجویی و خدایابی و دین باوری از ویژگیهای این دوران است. با درک این ویژگیها و انرژی متراکمی که در آنها وجود دارد، و با تبیین صحیح باورها و ارزشهای دینی و مذهبی، می توانیم روح ناآرام جوان را آرامش و اطمینان بخشیده و او را به نجات و کمال برسانیم.
    در این نوشتار، می کوشیم تا با استفاده از روایات قرآنی و آموزه های دینی و سیره عملی پیامبر و امامان معصوم (علیهم السلام) جوانان را به سوی قرآن کریم فراخوانیم؛ دست کم فاصله جوان را با قرآن بکاهیم و بذر وحی در دلش بکاریم. تا بتواند بر مشکلات انبوه این دوران مهم غلبه کند.

    دسته بندی: عمومی » گوناگون

    تعداد مشاهده:
    0
    مشاهده

    فرمت فایل دانلودی:.docx

    فرمت فایل اصلی: Word — docx

    تعداد صفحات: 26

    حجم فایل:38
    کیلوبایت

 براي توضيحات بيشتر و دانلود کليک کنيد

 

 


دانلود رایگان مقاله12 جوانان ,مشکلات ,دوران ,جوانی ,جامعه ,وجود ,مشکلات جوانان ,تحقیق درباره ,جوانان جامعه ,درباره مشکلات ,دوران جوانی ,مشکلات جوانان جامعه ,درباره م منبع

مشخصات

تبلیغات

آخرین مطالب این وبلاگ

آخرین ارسال ها

آخرین جستجو ها

زندگی با مسیح فایل کمکی آفتاب دکور سیستم های تصفیه آب خانگی و تصفیه آب صنعتی وای جی سی فروشگاه اینترنتی پرمین closed اخبار و اطلاعات سینمای ایران